[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Hotelijersko turistički tehničar
[/vc_column_text][vc_single_image image=”387″ img_size=”full”][vc_column_text]
Trajanje: 4 godine
Broj učenika u školskoj godini 2024./2025.: 24
Nastavni predmeti značajni za upis:
hrvatski jezik, matematika, prvi strani jezik, povijest, zemljopis, likovna kultura.
Program traje četiri godine tijekom kojih učenici se osposobljavaju za rad u hotelima, hotelskim poduzećima, turističkim agencijama i drugi sličnim poduzećima, te na poslovima planiranja, organiziranja i ostvarivanja turističkih i izletničkih aranžmana, kao i aranžmana poslovnih putovanja. Hotelijersko-turistički tehničar istražuje i analizira turističko tržište, te komunicira s domaćim i inozemnim poslovnim partnerima. Koordinira rad službi u turističkoj agenciji i prodajnom odjelu hotela.
Zdravstvene kontraindikacije:
teže smetnje vida i stereovida
oštećenja sluha koja otežavaju komunikaciju
razni poremećaji govora i glasa (osobito mucanje – balbuties)
teža oštećenja funkcije lokomotornog sustava
teža neurološka oboljenja
epilepsija (bez obzira na vrstu)
teže kronične opstruktivne plućne bolesti (sa slabim odgovorom na terapiju)
teže kronične bolesti i poremećaji srčanožilnog sistema
kronične kožne bolesti na otkrivenim dijelovima tijela (rezistentne na terapiju)
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
NASTAVNI PREDMET |
BROJ SATI TJEDNO |
|||
1. razred |
2. razred |
3. razred |
4. razred | |
Hrvatski jezik |
4 |
4 |
4 |
4 |
Strani jezik I. Engleski jezik |
4 |
4 |
3 |
3 |
Strani jezik II. Talijanski jezik |
3 |
3 |
4 |
4 |
Strani jezik III. Njemački jezik |
2 |
2 |
2 |
2 |
Politika i gospodarstvo |
– |
– |
2 |
– |
Povijest |
2 |
2 |
2 |
– |
Matematika |
4 |
4 |
3 |
3 |
Računalstvo |
– |
2 |
2 |
– |
TZK |
2 |
2 |
2 |
2 |
Etika/Vjeronauk |
1 |
1 |
1 |
1 |
Povijest umjetnosti i kulturno – povijesna baština |
– |
– |
– |
2 |
Geografija |
– |
2 |
2 |
2 |
Poslovna psihologija s komunikacijom |
– |
2 |
– |
– |
Statistika |
– |
– |
1 |
– |
Knjigovodstvo s bilanciranjem |
– |
– |
1 |
2 |
Ugostiteljstvo |
3 |
– |
– |
– |
Organizacija poslovanja poduzeća |
– |
3 |
2 |
3 |
Turizam i marketing |
– |
– |
– |
2 |
Biologija s ekologijom |
2 |
– |
– |
– |
Gospodarsko pravo |
– |
– |
– |
2 |
Prehrana i poznavanje robe |
2 |
– |
– |
– |
Daktilografija s poslovnim dopisivanjem |
2 |
– |
– |
– |
Praktična nastava |
2 |
2 |
2 |
2 |
UKUPNO |
33 |
33 |
33 |
34 |
STRUČNA PRAKSA (sati godišnje) |
182 |
182 |
182 |
—- |
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]